Na bylinkovej ekofarme odštartuje Letný ekotábor Priateľov Zeme

24.07.2009 Levoča

Levoča 24. júla (TASR) - Naučiť najmä mladých ľudí ohľaduplnému spôsobu života a dať priestor aj tradičným remeslám, má Letný ekotábor Priateľov Zeme, ktorého 12. ročník sa začne v sobotu 25. júla na bylinkovej ...
\"Zatiaľ máme prihlásených takmer 40 účastníkov, medzi nimi aj niekoľko zahraničných z Českej republiky, \" uviedla pre TASR organizátorka ekotábora Ivana Machová. Zdôraznila, že organizácia Priatelia Zeme sa usiluje aj prakticky ukázať, že možno žiť v súlade s prírodou.
Program deväťdňového pobytu je pestrý. Účastníci budú pomáhať pri zbere a úprave liečivých bylín, stavbe maštale, oplotenia na ekofarme a vyskúšajú si tiež tradičné i netradičné remeslá.
\"Tábor je akousi alternatívnou tvorivou a ekologickou dovolenkou pre mládež, dospelých, ale aj pre rodiny s deťmi. Naučia sa napríklad vlastnoručne si vyrobiť drevenú lyžicu alebo zhotoviť drobnosti zo slamy či hliny, \" priblížila Machová. Dodala, že novinkou bude výroba recyklovaného papiera, rôznych košíkov zo starého papiera, premena sklenených fliaš či plechoviek na užitočné dekoratívne predmety \"servítkovou\" technikou, teda nalepovaním rôznych motívov z papierových obrúskov, prípadne drôtovaním.
Na spoločné večery pripravili organizátori Letného ekotábora Priateľov Zeme prednášky a diskusie o ekologickom štýle života. Program doplnia výlety, jazda na koni, ale aj lukostreľba a rôzne hry.
 

Vyberte región